Koronavirüs salgından bağımsız olarak da ortaya çıkıyor

Koronavirüs salgından bağımsız olarak da ortaya çıkıyor

Koronavirüse bağlı ölümler ve vakalar dünya çapında yayılmaya devam ediyor.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, salgın ile ilgili herhangi bir bağlantısı olmadığı halde virüse yakalanılan vakaların artışı konusunda örgütün endişe duyduğunu açıkladı.

Bu vakalar arasında, Çin'e hiç gitmemiş ya da virüsün tespit edildiği herhangi bir kişiyle temas kurmamış insanlar bulunuyor.

Mevcut verilere göre, vakaların yüzde 80’inde hastalık hafif, yüzde 20’sinde ise ciddi ve kritik olduğu görülüyor. Yaşanan ölümler ise yüzde 2’lik bir dilime giriyor. Tedros’un açıklamalarına göre, virüse bağlı ölüm riski yaşça büyüklerde artarken, çocuk vakalara ise pek rastlanmıyor.

Virüsün Çin haricinde görüldüğü 26 ülkede toplamda bin 200 vaka, 8 ölüm yaşandığını bildiren Tedros, “En büyük endişemiz ise Covid-19 olarak da bilinen koronavirüsün daha kırılgan sağlık sistemlerine sahip ülkelerde yayılma potansiyeli” dedi. WHO’nun daha çok ihtiyacı olan ülkeleri desteklemek için 675 milyon dolar talep ettiğini, önceliğin ise Çin ile ilişkileri sebebiyle 13 Afrika ülkesine verileceğini belirtti.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.