Koronavirüsle mücadelede örnek gösterilen Hong Kong ve Singapur’da yasaklar genişletiliyor

Koronavirüsle mücadelede örnek gösterilen Hong Kong ve Singapur’da yasaklar genişletiliyor

Bugüne kadar sadece kalabalık toplantıları yasaklayan Singapur’da, pazartesi gününden itibaren tüm okullar ve işyerleri bir ay süreyle kapatılıyor.

Bugüne kadar sadece kalabalık toplantıları yasaklayan Singapur’da, pazartesi gününden itibaren tüm okullar ve işyerleri bir ay süreyle kapatılıyor.

Başbakan Lee Hsien Loong, bazı bankalar, gıda ürünleri satan marketler, süpermarketler, klinikler, hastaneler ve ulaştırma şirketleri dışında tüm işyerlerinin bir ay süreyle kapanacağını duyurdu.

Daha önce vatandaşlarına maske takmanın bir faydası olmayacağını söyleyen Başbakan, bu konudaki önerilerini de değiştirdiklerini, hiçbir belirt taşımayanların da taşıyıcı olabileceğini ve maskenin yayılmaya engel olabileceğini söyledi. Singapur’da her eve birden çok kez kullanılabilecek maskeler dağıtılacak.

6 milyonluk Singapur’da 1000’in üzerinde vaka ve 5 ölü var. Bugüne kadar okulların kapatılmadığı ülkede son haftalardaki artış göz önüne alındığında, sadece ülke dışından değil, yerel halk arasında da salgının yayılma riskinin arttığı görüldü.

Başbakan, “Yükselişe bakarak daha sert önlemler almazsak işlerin daha da kötüye gideceğinden endişeleniyorum.” dedi.

Hong Kong’da Cuma akşamından itibaren tüm barlar ve alkollü restoranlar kapanıyor.

Hükümet, yaptığı açıklamada “Çoğunlukla ya da sadece alkollü içecek satışı yapan her yer saat 18:00 itibarıyla kapatılacak” ifadelerini kullandı.

Yasak 14 gün boyunca uygulanacak.

Hong Kong'da da yasaklar artıyor

Bugüne kadar 4 kişiden daha kalabalık buluşmaları yasaklayan, sinemaları, gece kulüplerini ve kareoke mekanlarını kapatan Hong Kong da, yayılmanın engellenmesi için daha sıkı kurallar alıyor.

Alkollü içecek satışı yapmayan restoranların, müşterilerini belli aralıklarla oturtması şartıyla açık kalmasına izin veriliyor.

Virüsün merkezi Çin’e coğrafi olarak çok yakın olmalarına rağmen salgını kısa sürede kontrol altına alan Hong Kong ve Singapur, ülkeye girişleri sıkı kontrol altına almış, test sayılarını hızla artırmış ve kendisini karantinaya alma zorunluluğunda olan vatandaşlarını her gün yakından takip etmişti.

Bu önlemler ilk aşamada sayıların düşük tutulmasını sağlasa da uzmanlar, ikinci bir salgın riskiyle karşı karşıya olduklarını belirtiyordu.

 

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.