Kosova Suriye'deki IŞİD mensuplarının ailelerini ülkeye geri getirdi

Kosova Suriye'deki IŞİD mensuplarının ailelerini ülkeye geri getirdi

Suriye'de tutuklanan Kosova asıllı IŞİD mensuplarının aileleri Kosova'ya ulaştırıldı.

Suriye'de tutuklanan Kosova asıllı IŞİD mensuplarının aileleri yoğun güvenlik önlemleri altında hava yoluyla Kosova'ya ulaştırıldı.

Kosova Adalet Bakanı Abelrad Tahiri havaalanında yaptığı açıklamada, “Bazı vatandaşlarımızın Suriye'den geri dönüşü için planlanan operasyon başarıyla sona erdi” dedi.

Tahiri, konuyla ilgili ayrıntıları günün ilerleyen saatlerinde açıklayacaklarını söyledi.

IŞİD’li aileler, havaalanında saatlerce süren işlemlerden sonra iki otobüsle polis eşliğinde Priştine kentinin hemen dışındaki ordu kışlalarına taşındı.

Kosova polisi, savaş bölgelerinde dünyaya gelen yaklaşık 60 çocuğun da aralarında bulunduğu 150 kadın ve çocuğun, IŞİD tüm topraklarını kaybedince  kamplara taşındığını ve buradan Kosova'ya getirildiğini belirtti.

Öte yandan Kosova yönetimi, kendilerine teslim edilen IŞİD aileleri arasında savaşçılarının olup olmadığına ilişkin herhangi bir bilgi vermedi.

2012'den bu yana erkek, kadın ve çocuk 300'den fazla Kosova vatandaşı Suriye'ye giderek burada silahlı gruplara katıldı. Bunlardan yaklaşık 70'i bölgede yaşamını yitirdi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.