Kosova ve Sırbistan arasındaki plaka krizi sona erdi

Kosova ve Sırbistan arasındaki plaka krizi sona erdi

Kosova ile Sırbistan'ın araç plakaları üzerine çıkan gerilimi dindirmek için anlaşmaya vardığı belirtiliyor.

Kosova ile Sırbistan, iki yıldır süregelen araç plakaları sorununu sona erdirmek için anlaşmaya vardı.

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell sosyal medya platformu Twitter üzerinden anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Kosova ve Sırbistan arasındaki görüşmeler, Belçika'nın başkenti Brüksel'de AB ara buluculuğunda gerçekleşmişti.

Bu kapsamda Borrell, Kosova ve Sırbistan'ın "gerginliğin daha da tırmanmasını önlemek ve ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik teklife bütünüyle yoğunlaşmak üzere anlaşma sağladıklarını açıkladı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell'e göre varılan anlaşma sonucunda Sırbistan, Kosova şehirlerini simgeleyen araç plakalarını vermeyi, Kosova tarafı da araçlara yeniden ruhsat verilmesini durduracak.

Priştine yönetimi, Sırbistan'ın Kosova'daki Sırplara verdiği araç plakalarını kullanan sürücülere ceza kesmeyi planlıyordu.

Kosova kuzeyindeki Sırplar, Priştine yönetimini tanımaması sebebiyle Sırbistan'ın araç plakalarını kullanmayı tercih ediyor.

Sırbistan da tek taraflı bir şekilde bağımsızlık ilanında bulunan Kosova'yı kendi toprağı olarak tanımlıyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.