Kral Selman Taliban ile ateşkesin uzamasından yana

Kral Selman Taliban ile ateşkesin uzamasından yana

Suudi Arabistan kralı Selman bin Abdulaziz, Kabil hükümeti ile Taliban arasındaki ateşkesin uzaması gerektiği görüşünde.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Kabil hükümeti ile Taliban arasında Ramazan Bayramı’nda varılan ateşkesin uzatılmasına dair umudunu dile getirdi.

Suudi Arabistan Kraliyet Divanı tarafından yayımlanan bildiride, Kral Selman’ın, "Afgan hükümeti ile Taliban arasında bayram boyunca varılan ateşkesi büyük ilgiyle takip ettiği ve bu mübarek adımı memnuniyetle karşıladığı" belirtildi.

Bildiride, "Kral Selman ateşkesin uzun bir süre daha devam etmesini ve bütün tarafların Afgan halkının iyiliği için barışa ulaşma yönünde çalışmasını umut ediyor" denildi.

Yayınlanan bildirinin devamında, "Savaş belasından çok çekmiş olan kardeş Afgan halkı, geçmişi unutmak, hoşgörü ve uzlaşı ile yeni bir sayfa açmak için İslam dünyasına bakarak sabırsızlıkla bekliyor. Afgan halkı, kardeşler arasında dürüstlük, dindarlık, af ve reform konularında işbirliği çağrısında bulunan yüce İslam’ın öğretilerine dayanarak masum insanların hayatlarının korunmasını istiyor. Kral Selman, kardeş Afganistan ve onun aziz halkının güvenlik ve istikrarı için tarafların uzlaşmasını Yüce Allah’tan diliyor." ifadelerine yer verildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.