Taliban'dan 'Osmanlı' temalı video

Taliban'dan 'Osmanlı' temalı video

Taliban'a bağlı medya kaynakları yeni bir video yayınladı.

Taliban'a bağlı "Manba al-Jihad" medya kanalı tarafından yaklaşık yirmi dakikalık yeni bie video yayınlandı. 

"Gerçek Adamlar 3" ismini taşıyan videoda Taliban savaşçılarının eğitim kamplarına ait görüntüler yer alıyor.

rm1.jpg

Videonun giriş kısmında Türkiye'den görüntüler yer alırken yine aynı şekilde son Osmanlı Padişahlarından Sultan Abdülhamid'in fotoğrafı da videonun giriş kısmında kullanılmış.

rm2.jpg

rm3.jpg

Videoda son Osmanlı Padişahlarından Sultan Abdulhamid'in görüntülerinden sonra, Osmanlı Devleti'nin çöküşünden sonraki dönemde Batı'nın Müslümanlara ait toprakları ele geçirmeye başladığını ve halkları kendi boyunduruğu altına aldığı ifadeleri kullanılıyor.

Osmanlı sonrası dönemde Müslümanların can ve mal güvenliğinin sağlanamadığı da videoda aktarılan ifadeler arasında.

ABD'nin Afganistan'ı işgalindeki tek amacın ülkedeki İslami düzeni ortadan kaldırmak olduğu ifade edilen videoda, Afgan halkının dinine karşı sahip olduğu derin bağlılıkla işgalci güçlere karşı mücadele ettiği ifade ediliyor.

Videonun bu kısmında, ABD ve diğer Batılı güçlerin Afganistan'da kurdukları kukla yönetimle kendi çıkarlarına hizmet eden bir yönetimi amaçladığı belirtiliyor.

rm5.jpg 

Videonunun sonraki kısımlarında Taliban savaşçılarının silahlı eğitim görüntülerine yer veriliyor.

"Usame bin Zeyd" eğitim kampından olduğu belirtilen görüntülerde Taliban savaşçılarının, fiziki taktik eğitimlerin yanında silahlı baskın ve el yapımı patlayıcıların yerleştirilmesi gibi eğitimler de aldığı görülüyor.

5-013.jpg

Yirmi dakikalık videonun yarısından çoğunda askeri eğitimlere ait görüntüler yer alıyor. Taliban savaşçıları hafif ve ağır silahlarla atışlar yaparken, meskun mahal baskınlarına ait eğitimler de aldıkları görülüyor.

6-006.jpg

7-003.jpg

Videonun son kısmında konuşan Taliban savaşçıları, Afgan halkına yönelik hitaplarında, onları ülkedeki "cihada" katılmaya davet ediyorlar. 

55.jpg

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.