Taliban: Bir cemaat değil, bir sistemiz

Taliban: Bir cemaat değil, bir sistemiz

Taliban, 'İslam Emirliği'nin' bir cemaat değil, kapsamlı bir sistem olduğunu öne sürdü.

Afganistan'da faaliyet gösteren Taliban, resmi internet sitesinden bir açıklama yayınladı. Açıklamada grubun sadece silahlı bir yapılanmadan ibaret olmadığı, tüm ülkeyi kapsamlı bir şekilde kuşatan bir sistem olduğu ifade edildi.

Bilindiği gibi Taliban, Afganistan'a yönelik ABD işgalinden önce ülkenin topraklarının büyük bir kısmını ve başkent Kabil'i ele geçirerek Afganistan İslam Emirliği adlı devleti ilan etmişti. Taliban ABD'nin Afganistan'a girmesi sonrası yönetimden uzaklaştırılsa da İslam Emirliği ismini kullanmaya devam etti.

Grup tarafından yayınlanan açıklama "İslam Emirliği bir cemaat değil mütekamil bir sistemdir" başlığını taşımakta.  Açıklama, Afganistan'ın işgali öncesi Taliban'ın zorba, eğitim düşmanı, insan haklarına saygısı olmayan, yönetime ve hükümete gelmeye layık olmayan, insanlara gerekli temel hizmetleri sunmayı başaramayacak ve ülkeyi yönetmeyi, siyasi liderliği taşımayı beceremeyecek bir grup olduğuna dair medyada algı yaratıldığı söylemiyle başladı.

Taliban bu iddialara rağmen "İslam Emirliği"nin kontrolü altındaki topraklarda barış ve adalete dayalı bir yönetim kurmayı başardığını ve bunu savaşlara, uluslararası yaptırımlara, kısıtlamalara ve diğer sorunlara rağmen yaptığını söyledi.

Grup söz konusu durumu Batılı düşünce kuruluşlarının da kabul ederek araştırmalarında buna yer verdiğini belirtti. Taliban'a göre bu kuruluşlar araştırmalarında "grubun insanların kalplerini kazanmaya yöneldiğini, ayrıca Taliban'ın kontrolündeki bölgelerde eğitim, sağlık ve diğer hizmetlerinin daha iyi olduğunu" ortaya koyuyor.

Taliban bu açıklamaların, "İslam Emirliği"nin adil bir İslami yönetim olduğunu, halkın köklerinden geldiğini ve ülkenin gelişimini amaçladığını gösterdiğini öne sürdü.

Taliban, dünyanın geri kalanının İslam Emirliği"ne bir askeri organizasyon ya bir cemaat gibi bakmasının yanlış olduğunu belirtti. Grup, bunun aksine "İslam Emirliği"nin halkın desteğini de yanına alan gelişmiş bir sistem olduğunu dile getirdi ve açıklamanın sonunda Batılılara "cihadımızı ve halk direnişimizi terörizm olarak adlandırıp kendinizi kandırmayın" mesajı verdi.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.