Kremlin: Savaşı biz başlatmadık

Kremlin: Savaşı biz başlatmadık

Peskov, "Rusya hâlâ iyi ilişkilere açık, biz iyi ilişkiler istiyoruz" ifadesini kullandı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD ile diplomatik savaşı Rusya’nın başlatmadığını, Moskova’nın 60 ABD’li diplomatı sınırdışı etme ve St. Petersburg Başkonsolosluğu’nu kapatma kararının cevap niteliğinde adımlar olduğunu söyledi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Peskov "Rusya hiçbir diplomatik savaş başlatmadı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD de dahil tüm ülkelerle iyi ilişkiler geliştirmesinden yanaydı ve hâlâ öyle. Yaptırımları başlatan, diplomatların sınırdışı edilmesi ve diğer şeyleri başlatan taraf hiçbir zaman Rusya olmadı" dedi.

"İYİ İLİŞKİLERE AÇIĞIZ"

Peskov, Washington'ın, Rusya'nın, yine kendilerinin uyguladıkları dostane, yapıcı olmayan ve hukuksuz eylemlerine karşı yanıtlar vermek zorunda bırakıldığı değerlendirmesine de katılmadıklarını ifade etti.

Peskov "Rusya hâlâ iyi ilişkilere açık, biz iyi ilişkiler istiyoruz" ifadesini kullandı.

Rusya 60 ABD'li diplomatı sınırdışı etme ve ABD'nin St. Petersburg Başkonsolosluğu'nu kapatma kararı aldı. Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, bu adımın ilişkileri daha da yıpratacağını söyledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.