Rusya'dan Doğu Guta'da katliam tehdidi: Ya tahliye ya bombardıman!

Rusya'dan Doğu Guta'da katliam tehdidi: Ya tahliye ya bombardıman!

Suriye rejimi ve Rusya, Ceyşü'l İslam'a teslim olmazlarsa bölgenin daha fazla bombardımanla karşılaşacaklarını söyledi.

Suriye rejimi ve müttefiki Rusya, Doğu Guta'da Duma şehrini kontrol eden Ceyşü'l İslam'a bölgeden çekilip teslim olmalarını aksi halde bölgeye yönelik bombalı saldırıların artacağı yönünde teklif sundu.

Ceyşü'l İslam Duma şehrini elinde tutup diğer muhalifler gibi Doğu Guta'dan çıkartılmamak için bir süredir Rusya ile müzakereler yürütüyordu. Ancak muhalif kaynakların AFP'ye (Fransız Haber Ajansı) aktardığına göre Rusya, gruptan Duma'dan da tamamen çekilmesini istedi; aksi halde şehri hedef alan ve binlerce sivilin hayatına malolan bombalı saldırılar şiddetlenerek devam edecek

Bir kaynağın AFP'ye verdiği bilgiye göre Rusya Pazartesi günü yapılan görüşmelerin ardından Ceyşü'l İslam'a iki seçenek sundu: teslim olun ya da saldırılar devam edecek. Rusya, gruba askeri harekat başlamadan evvel düşünmeleri için birkaç gün süre verdi.

Aynı kaynağın bildirdiğine göre Ruslar, yoğun baskılar sonucu bölgeden çıkarttıkları Feylak'ul Rahman grubu gibi Ceyşü'l İslam grubunu da bölgeden zorla çıkartmak istiyor.

Tahliye anlaşmalarının başlamasından bu yana 17.000'den fazla insan Feylak'ul Şam grubunun kontrolündeki bölgelerden çıkartılıp Suriye'nin kuzeyindeki muhaliflerin kontrol ettiği bölgelere gönderildi.

Rejim güçleri son bir ayda ağır bombardıman ve yoğun saldırılarla 1600'den fazla sivilin öldüğü Doğu Guta'nın %90'lık bir bölümünü ele geçirmiş bulunuyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.