Suriye rejimi Doğu Guta'dan kaçan yüzlerce sivili tutukladı

Suriye rejimi Doğu Guta'dan kaçan yüzlerce sivili tutukladı

Suriye rejimi Doğu Guta'daki ağır bombardımanlardan kaçmaya çalışan yüzlerce insanı tutukladı.

Muhalif bir internet sitesinin aktardığına göre Suriye rejimi, Doğu Guta'da haftalardır süren bombardımanlardan kaçmaya çalışan yüzlerce insanı tutukladı. 

Muhaliflerin akrabaları ve yakınları olduğu vurgulanan insanlar, Cumartesi günü Zaman al Wasl isimli haber portalına verdikleri röportajda, Doğu Guta'da yapılan tahliyeler sırasında yüzlerce insanın tutuklanıp göz altına alındığını ifade etti.

Muhammed el Beşa, tutuklanan insanların Şam'ın kuzeydoğusunda bulunan Adra bölgesine götürüldüklerini ve temel ihtiyaçlardan bile yoksun olan büyük bir tutuklu kampına yerleştirildiklerini söyledi.

Rejim güçlerinden korktuğu için sahte isim kullanan Beşa, Hamuriye şehrinden yaşları 16 ve 60 arasında değişen insanların el Duvayr isimli cezaevinde tutulduklarını aktardı.

Tutuklulardan birisinin akrabası olan Hussam el Masri'nin söylediğine göre, kadın ve çocukların şehri terk etmesine izin verildi ancak tutukluların ziyareti için çok katı kurallar mevcut. 

Rejim güçleri tarafından Doğu Guta'da 5 haftadır sürdürülen ağır bombardımanlar sonucu kadın ve çocuklar da dahil 1500'ü aşkın insan hayatını kaybetti. Bölgede süren bombardımanlarla birlikte on binlerce insan göç etmek zorunda kaldı. 

Rejim medyasının açıkladığına göre geçtiğimiz Pazar günü 5400'den fazla muhalif, muhaliflerin yakınları ve diğer siviller Feylak el-Rahman'ın elinde bulunan bölgeden tahliye edildi.

18 Şubat'tan beri Rusya ile birlikte Doğu Guta'ya havadan ve karadan ağır saldırılar başlatan rejim güçleri, muhalifleri bertaraf edip bölgeyi izole ederek başkent Şam'a yakın olan Doğu Guta'nın kontrolünü ele geçirmek istiyor. Bunun için 400.000'den fazla insanın yaşadığı bölgeye gıda ve insani yardım girişi engellenmişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.