Kremlin: Ukrayna'ta tank desteği bir şeyi değiştirmez

Kremlin: Ukrayna'ta tank desteği bir şeyi değiştirmez

Kremlin Sözücü Peskov, Batılı ülkelerin Ukrayna'ya olası tank desteğinin bir şeyi değiştirmeyeceğini, durumu daha kötü bir hale sokacağını savundu.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Batılı ülkelerin Ukrayna’ya olası tank sevkiyatının savaşın durumunu kötüleştireceğini belirterek “Sonuçları kesinlikle olumsuz olacak. Daha önce de söylediğimiz gibi bu tür bir sevkiyat temelde hiçbir şeyi değiştirmeyecek ancak Ukrayna ve Ukrayna halkı için sorunlara neden olacak” dedi.

Moskova'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Peskov, Almanya başta olmak üzere Batılı ülkelerin Ukrayna'ya olası savaş tankı sevkiyatının "bir şeyleri değiştirmeyeceğini" ifade etti.

Peskov, Ukrayna'ya olası tank sevkiyatının bu ülkedeki durumu daha da kötüleştireceğini kaydederken, "daha önce de söylediğimiz gibi bu tür bir sevkiyat temelde hiçbir şeyi değiştirmeyecek ancak Ukrayna ve Ukrayna halkı için sorunlara yol açacak” ifadelerini kullandı.

Söz konusu batılı ülkelerden Polonya ve Finlandiya Ukrayna'ya Leopard 2 tank sevkiyatına hazır olduklarını açıklamış, Almanya ise Ukrayna'ya tank tedariki konusunda mesafeli davranmıştı.

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.