Almanya Ukrayna'ya tank yardımı için ABD'ye şart koştu: "Önce siz gönderin"

Almanya Ukrayna'ya tank yardımı için ABD'ye şart koştu: "Önce siz gönderin"

Almanya'nın ABD'nin kendi üretimi modern muharebe tanklarını Ukrayna'ya vermediği sürece Alman üretimi tankları da bu ülkeye teslim etmeyeceği iddia ediliyor.

ABD ve bazı Batılı ülkeler tarafından Ukrayna'ya tedarik edilmesi planlanan Alman üretimi Leopard tipi tanklarının Rus saldırılarına karşı koyabileceğine inanıyor.

Bu sebeple Polonya, Finlandiya ve Danimarka gibi ülkeler sahip oldukları Leopard tanklarını Ukrayna'ya göndermek istiyordu.

Wall Street Journal'da yer alan habere göre üst düzey bir Alman yetkili, Almanya'nın mevcut süreçte Leopard tanklarını Ukrayna'ya vermekten kaçındığını ve söz konusu tankların doğrudan veyahut üçüncü bir ülke aracılığıyla Ukrayna'ya ihraç edilmesi arasında ayrım yapmadıklarını söylüyor.

Almanya'nın üreticisi olduğu ve diğer ülkelere ihraç ettiği silahların başka bir üçüncü ülkeye satılması durumunda Alman hükümetinin onayı gerekiyor.

Öte yandan Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un ABD Başkanı Joe Bide ile salı günü gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Abrams tanklarının Ukrayna'ya tedarik edilmesi durumunda kendilerinin de Leopard tanklarını Kiev'e vereceklerini belirttiği iddia edilmişti.

Berlin yönetiminin, modern Alman üretimi tankların Ukrayna'ya teslim edilmesi halinde Rusya ile doğrudan bir çatışmaya girmek düşüncesinden endişe duyduğu biliniyordu.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.