Almanya Ukrayna'ya Leopard tankı verilmesine engel olmayacak

Almanya Ukrayna'ya Leopard tankı verilmesine engel olmayacak

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Polonya'nın Alman menşeli tankları Ukrayna'ya göndermesine dair "Şu an için bize bu yönde bir soru gelmedi ancak sorulsaydı buna engel çıkarmazdık." dedi.

(Fotoğraf: kmweg)

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Polonya'nın Alman yapımı modern Leopard 2 tanklarını Ukrayna'ya göndermeye karar vermeleri durumunda buna karşı çıkmayacaklarının sinyalini verdi.

Rusya'nın Ukrayna üzerinde yeni bir geniş çaplı saldırıya geçeceği ihtimali, Batılı ülkelerin Kiev yönetimine yardım çağrılarını artırmıştı.

Bu kapsamda birçok Avrupa ülkesi hava savunma sistemlerinin yanı sıra karada yoğunlaşacak bir savaşa önlem olarak Ukrayna'ya modern tanklar teslim edilmesi gerektiğini savunmuştu.

Polonya da daha önce Almanya'dan satın aldığı Leopard tanklarını Ukrayna'ya tedarik etme niyetinde olduğunu açıklamıştı.

Ancak bazı iddialar, Almanya'nın üçüncü ülkelerin Alman üretimi tankları Ukrayna'ya göndermesine karşı çıktığına işaret ediyordu. Almanya bir süredir Batılı ülkelerin Alman menşeli tankları Ukrayna'ya gönderilmesine karşı çıkmaması konusunda baskı altında tutuluyordu.

Almanya'da iktidardaki parti, bu kararı vermeleri halinde Rusya-Ukrayna savaşına askeri yönden müdahil olabilecekleri endişesine sahip olduğu ve Rusya'yı tansiyonu yükseltmeye teşvik edebilecek hareketlere karşı çıkıyordu.

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock Polonya'nın Alman menşeli tankları Ukrayna'ya gönderme kararı vermesi durumunda Almanya'nın nasıl bir karşılık vereceğine ilişkin soruya "Şu an için bize bu yönde bir soru gelmedi ancak sorulsaydı buna engel çıkarmazdık." diye yanıt verdi.

Baerbock'un bu yanıtı Almanya'nın Polonya'nın Ukrayna'ya Leopard tanklarını göndermesine karşı çıkmayacağı şeklinde yorumlandı.

Almanya hükümetinden gelen söz konusu işaret sonrası, Polonya'nın Alman yapımı tankları Ukrayna'ya sevkiyatını yapmaya hazırlanması bekleniyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.