Kritik isimler istifa etti: İsrail'de savaş kabinesi çöküyor mu?

Kritik isimler istifa etti: İsrail'de savaş kabinesi çöküyor mu?

İsrail'de savaş kabinesinin önemli isimlerinden Benny Gantz ve Gadi Eisenkot istifa ettiklerini açıkladı.

İsrail'de 7 Ekim sonrası kurulan savaş kabinesinde yer alan Bakan Benny Gantz Pazar günü acil durum hükümetinden istifa etti.

Gantz, basın toplantısında "Netanyahu gerçek bir zafere doğru ilerlememizi engelliyor. Bu nedenle bugün, acil durum hükümetinden yüreğimiz buruk olarak ama tüm kalbimizle ayrılıyoruz." dedi.

Gantz, mevcut hükümetin son dönemdeki tutumunu eleştirirken "Kader niteliğindeki stratejik kararlar siyasi kaygılar nedeniyle tereddüt ve ertelemeyle karşılanıyor." diye ekledi. Seçimlerin sonbaharda yapılması çağrısında bulunan Gantz, Netanyahu'yu seçimlerin yapılması için üzerinde mutabık kalınan bir tarih belirlemeye davet etti.

Öte yandan eski Genelkurmay Başkanı Korgeneral Gadi Eisenkot da savaş kabinesinden ayrıldığını açıkladı.

Söz konusu iki ismin ayrılması Netanyahu'yu aşırı sağcı ortaklarına daha bağımlı hale getirecek ve İsrail'de siyasi istikrarsızlığı artıracak.

Rehinelerin ailelerinden özür dileyen Gantz, "Çok şey yaptık ama sınavı geçemedik. Rehinelerin çoğunu eve getirmeyi başaramadık. Bunun sorumluluğu bana da ait." ifadelerini kullandı.

Netanyahu ise Gantz'a tepki göstererek "İsrail birçok cephede varoluşsal bir savaşın içinde. Benny, şimdi mücadeleyi bırakma zamanı değil, güçleri birleştirme zamanıdır." şeklinde konuştu.

Muhalefet lideri Yair Lapid ise kararı överek "Benny Gantz ve Gadi Eisenkot'un hükümetten ayrılma kararı hem haklı hem de önemlidir." dedi.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.