Küba halkı yeniden komünizm istedi

Küba halkı yeniden komünizm istedi

Küba'da hazırlanan yeni anayasa taslağına yeniden 'komünist bir toplum yolunda ilerleme' hedefi eklendi.

Komünizm maddesinin ilk taslakta yer almaması, anayasa sürecinin tartışıldığı toplantılarda kaygıyla karşılanmıştı.

Küba devlet televizyonundan yapılan açıklamaya göre, binlerce kişinin katıldığı toplum toplantılarından gelen 'komünizm toplum hedefi' ibaresinin yeniden anayasa taslağına girmesi talepleri değerlendirilerek taslağa eklendi.

Soğuk Savaş dönemi anayasasına yaklaşık 760 değişiklik getirmesi beklenen yeni taslağın belirlenmesi için hükümet 'katılımcı demokrasi' modelini önerisiyle halkı toplantılar yapmaya çağırdı.

Yenilenmiş anayasa taslağı hafta boyunca Küba Ulusal Meclisi'nde tartışılıyor. Söz konusu 760 değişiklik arasında özel mülkiyetin kabulü ve eşcinsel evliliklerin tanınması maddeleri de bulunuyor.

Referandum

Son taslağın bu hafta içinde ulusal meclisten geçmesi bekleniyor. Taslak kabul edilirse 24 Şubat'ta ülke çapında bir referanduma gidilecek.

Meclis Başkanı Yusuam Palacios 'komünizm ibaresi'nin yeniden anayasa taslağına girmesini, "Gerçek devrimci, her zaman mümkün olanın sınırlarını aşmaya çalışandır ve bu arzuyu (komünizme) sürdürme zorunda olmamızın nedeni de budur." sözleriyle değerlendirdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.