Küba'da 104 kişiyi taşıyan uçak düştü

Küba'da 104 kişiyi taşıyan uçak düştü

Küba'nın başkenti Havana'da Boeing 737 tipi yolcu uçağı, kalkıştan kısa süre sonra düştü

Küba'nın başkenti Havana'da Boeing 737 tipi yolcu uçağı, kalkıştan kısa süre sonra düştü. Düşen uçakta, 104 yolcu bulunuyordu. Kazada, hayatını kaybedenler olduğu bilgisine ulaşıldı.

Küba Havayolları'na ait Boeing 737 tipi DMJ 0972 sefer sayılı yolcu uçağı, Havana Jose Marti Uluslararası Havalimanı'ndan kalkışından kısa bir süre donra düştü. Havana-Holguin seferini yapmak için havalanan yolcu uçağında mürettebat ile birlikte 104 yolcunun bulunduğu belirtildi. Kazada, hayatını kaybedenlerin olduğu öğrenildi.

Düştükten sonra bir alev topuna dönen uçağın enkazına ulaşan itfaiye ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. 

Başkent Havana'ya sınır kentlerden bir olan Santiago de Las Vegas kentin yakınlarında tarım alanına düşen uçağa ulaşan ilk yardım ekipleri büyük hasar gören ve yanan uçağa müdahale ederken, görgü tanıkları bazı yolcuların ambulanslarla hastanelere sevkedildiklerini aktardı.

Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz Canel ve çok sayıda üst düzey yetkili ile birlikte olay yerine gitti.

"Haberler pek iç açıcı değil"

Kaza bölgesinde incelemelerde bulunan Devlet Başkanı Miguel Diaz Canel, çok sayıda can kaybı olduğunu söylerken, "Çok talihsiz bir uçak kazası meydana geldi. Gelen haberler pek iç açıcı değil. Görünüşe bakılırsa çok fazla can kaybı var" açıklamasını yaptı.

En az 100 ölü

Küba medyasında yer alan haberlere göre, düşen uçakta 100'den fazla kişini hayatını kaybetti. Küba devlet kanalı da düşen uçakta en az 100 kişinin öldüğünü doğruladı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.