Kudüs Başpiskoposu tüm Hristiyanları İsrail'e karşı mücadeleye çağırdı

Kudüs Başpiskoposu tüm Hristiyanları İsrail'e karşı mücadeleye çağırdı

Kudüs'teki Rum Ortodoks Kilisesi Başkanı Başpiskopos Atallah Hanna, "tüm Hristiyanları İsrail'in Filistinlilere karşı işlediği suçlara karşı mücadeleye çağırıyorum." dedi. 

Kudüs'teki Rum Ortodoks Kilisesi Başkanı Başpiskopos Atallah Hanna, "tüm Hristiyanları İsrail işgalinin Filistinlilere karşı işlediği suçlara karşı mücadeleye çağırıyorum." dedi. 

Atallah Hanna bu açıklamayı İsrail'den gelen Filistinli Ortodoks bir heyetle Kudüs'ün sur içindeki 'Eski Şehir' kısmındaki ünlü 'Kutsal Kabir Kilisesi'nde yaptığı bir konuşmada yaptı.

Atallah Hanna ek olarak şunları söyledi:

"Bizler Filistinli Hristiyanlar olarak Filistin davasının yanındayız ve tüm Filistinliler gibi Siyonist işgalciliğin zulmünün mağduruyuz. Bu sebeple Filistin için mücadele ediyoruz. Siyonizm'e karşı mücadele tüm Hristiyanların aynı zamanda dini bir görevidir. Hem kendimiz mazlumuz hem de mazlumların yanında durmayı görev biliyoruz. İsa Mesih'in doğum yeri olan bu topraklar barışı, hürriyeti, adaleti özlüyor."

Atallah Hanna kimdir?

1965 doğumlu Filistinli bir Ortodoks Hristiyan olan Atallah Hanna, 2005'ten bu yana Kudüs'teki Rum Ortodoks Kilisesi'nin başpiskopos olarak başkanlığını yapıyor.

Filistinlilerin yaklaşık yüzde 5'inin Hristiyan olduğu tahmin ediliyor. Filistin diasporası, Kudüs ve İsrail'de kalan Filistinlilerde bu oran daha yüksekken Gazze Şeridi nüfusunun yüzde 1'den azı, Batı Şeria nüfusunun yaklaşık yüzde 2,5'i Hristiyanlardan oluşuyor.

Filistinli Hristiyanlar da Filistinli Müslümanlar gibi ezici çoğunlukla İsrail'e ve Siyonizm'e karşı mücadeleyi destekliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.