Kudüs: Yahudi yerleşimciler bir otobüs şoförünü bıçakladı

Kudüs: Yahudi yerleşimciler bir otobüs şoförünü bıçakladı

Kudüs'te bir otobüs şoförünün, kullandığı otobüsün direksiyonunun başında olduğu sırada Yahudi yerleşimciler tarafından bıçaklanarak yaralandığı bildirildi.

Kudüs'te bir otobüs şoförünün bugün (17 Eylül Cuma) sabah, kullandığı otobüsün direksiyonunun başında olduğu sırada yahudi yerleşimciler tarafından bıçaklanarak yaralandığı haber verildi. 

Kudüs'teki haber kaynaklarının verdiği bilgilere göre, bir İsrail şirketi olan Egged Taşımacılık Şirketi'ne ait otobüste şoför olarak çalışan ve Kudüs'ün Silvan beldesi ahalisinden olan Muhammed Ebu Nab, yahudi yerleşimcilerin bıçaklı saldırılarına maruz kaldı. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığı habere göre yerleşimcilerin şoför Ebu Nab'a otobüsü sürmekte olduğu bir sırada saldırıda bulundukları ve yaralanan şoförün hastaneye kaldırıldığı, yarasının durumunun çok tehlikeli olmadığı belirtildi.

İsrail güçleri tarafından özel olarak himaye edilen ve yaptıkları aşırılıklardan dolayı da sorguya çekilmeyen yerleşimciler gerek Kudüs'te ve gerekse her tarafına Yahudi yerleşim merkezleri inşa edilmiş olan Batı Şeria bölgesinde sık sık Filistinlilere saldırılarda bulunuyorlar. 

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) İletişim Bürosu tarafından bu ay yayınlanan raporda yerleşimcilerin geçtiğimiz Ağustos ayı içinde toplam 2063 saldırı gerçekleştirdikleri dile getirilmişti.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.