Kudüs'te İsrail güçlerine bıçaklı saldırı

Kudüs'te İsrail güçlerine bıçaklı saldırı

Kudüs'te İsrailli polis güçlerini hedef alan bir bıçaklı saldırı düzenlendiği bildirildi.

Kudüs’te bu sabah (6 Mart Pazar) erken saatlerde Mescid-i Aksa’nın kapılarından Hıtta Kapısı yakınlarında gerçekleştirilen bıçaklı saldırıda iki İsrail polisi yaralanırken, saldırıyı gerçekleştiren kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre görgü tanıkları, İsrail polislerinin Mescid-i Aksa’ya girmeden önce Hıtta Kapısı önünde bir gence ateş açtıklarını ve yaralı gencin yerde kan kaybından hayatını kaybetmesini beklediklerini söyledi.

İsrail medyası, Filistinli gencin bıçaklama eylemi gerçekleştirdiğini ve iki polisi yaraladığını ifade etti.

Olayla ilgili yayınlanan görüntülerde İsrail askerlerinden birinin ayağıyla Filistinli eylemcinin üzerine bastığı görülürken, ağır yaralı gence herhangi bir tıbbi müdahalede bulunulmadığı kaydedildi.

İsrail polisi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kudüs’ün Eski Belde semtindeki El-Esbat Kapısı yakınlarında 19 yaşındaki bir gencin bıçaklama eylemi gerçekleştirdiğini belirtti.

Yerel kaynaklar, olayın ardından İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa’nın kapılarını kapattığını ve cemaatin sabah namazı için Mescid-i Aksa’ya girmesine izin vermediğini bildirdi.

Kaynaklar ayrıca İsrail polisinin bölgeye ek kuvvet gönderdiğini ve Eski Belde semtinin kapılarını kapatmaya başladığını söyledi.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.