Kürt savaşçılardan Guta'ya destek saldırısı

Kürt savaşçılardan Guta'ya destek saldırısı

Ensaru'l İslam, Hama'da Esed rejimine saldırı düzenlediğini duyurdu.

Irak Kürdistanı orijinli Ensaru'l İslam Hareketi, Suriye'nin Hama kentinde rejim güçlerine karşı bir saldırı gerçekleştirdi.

Ensaru'l İslam, "Şam'ın Doğu Guta bölgesinde rejim ve Rusya'nın sivillere karşı gerçekleştirdiği bombardımana misilleme olarak bir operasyon başlattıklarını" duyurdu. 

Hama'nın kuzeyinde gerçekleştirilen saldırıda, kontrol noktalarına baskın düzenleyen savaşçıların 30 rejim askerini öldürdüğü ileri sürüldü. 

Muhaliflerin safında Esed rejimine karşı savaş veren Ensaru'l İslam, Saddam Hüseyin döneminde Baas rejiminine karşı İslami bir hareket olarak Kürdistan bölgesinde kuruldu. 2001 yılındaki Irak işgali sonrasında ABD güçlerine karşı düzenlediği etkili operasyonlarla adını dünyaya duyuran hareket, IŞİD'in baskıları nedeniyle Irak topraklarını terketmek zorunda kalmıştı. Suriye'de faaliyet gösteren grubun Arap ve Türkmen savaşçıları da bulunuyor.

Ensaru'l İslam'ın yaptığı açıklama şu şekilde:

"Yüce Allah, fedailerden oluşan  askerlerine Hama'nın kuzeyindeki mücrim Nusayrilere karşı yardım etti. Yiğitler, Nusayrilerin Sermaniyye ve Burkan kontrol noktalarına girdi.

Yüce Allah'in fazlı ile mücahitler, Nusayrilerden 30'unu öldürdü ve noktalarına başarılı şekilde döndüler.

Bu mübarek gazve sırasında yiğitlerden biri yaralandı, diğer üçü şehit olmak üzere dört yiğidin kanı döküldü.

Allah'ın izni ile Nusayrileri ve muttefiklerini daha kötüsü ile mujdeliyoruz. Onlara haberimiz ulaştı, gelecek haberler ise daha dehşetli olacak."

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.