Cihat yanlısı Kürt grup Ensar el İslam yeni görüntüler paylaştı

Cihat yanlısı Kürt grup Ensar el İslam yeni görüntüler paylaştı

Büyük çoğunluğu Iraklı Kürtlerden oluşan cihat yanlısı grup Ensar el İslam, Irak'ın yanısıra Suriye'de de varlık gösteriyor.

Irak Kürdistanı kökenli Ensar el İslam, Suriye'deki birliklerinin görüntülerine yer verdiği yeni bir tanıtım klibi paylaştı.

Yaklaşık dört dakika uzunluğundaki görüntülerde Ensar el İslam üyeleri Kürtçe marş söylerken görülüyor. Kürtçe'nin Sorani lehçesinde seslendirilien marşın Arapça tercümesi de görüntülere eşlik ediyor.

Drone aracılığıyla havadan çekilen görüntülerin de yer aldığı klibin, Lazkiye kırsalında çekildiği tahmin ediliyor.

Irak'ta kurulan cihat yanlısı ilk grup

Büyük çoğunluğu Kürtlerden oluşan Ensar el İslam isimli grup, 90'lı yıllarda Kuzey Irak'ta kuruldu. Irak'ın en eski cihat yanlısı grubu olarak bilinen Ensar el İslam, ABD'nin 2003 yılında Irak'ı işgali sırasında ismini duyurdu. Ülkedeki ABD kuvvetlerine karşı etkili direniş gösteren grup, aradan geçen yıllar içerisinde birkaç kez isim değişikliğine gitti. Uzun süre boyunca Irak'ta IŞİD'in baskısına maruz kalan Ensar el İslam, Suriye'de iç savaşın başlamasının ardından sınırın diğer tarafına geçerek Esed karşıtı silahlı mücadeleye katıldı. Kürt grubun Irak ve Suriye'de sınırlı sayıda savaşçısı bulunuyor.

Kaynak: Mepa News

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.