Ensar el İslam, Türkmen Dağı baskınının görüntülerini yayınladı

Ensar el İslam, Türkmen Dağı baskınının görüntülerini yayınladı

Suriye'de faaliyet gösteren Ensar el İslam grubu Türkmen Dağı'na yapılan baskının görüntülerini yayınladı.

Gruba bağlı medya kaynakları tarafından servis edilen görsellerde, geçtiğimiz gün Suriye'nin Lazkiye ili kuzey kırsalındaki Türkmen Dağı bölgesine düzenlenen baskına ait görüntüler yer alıyor.

Büyük kısmının Iraklı Kürtlerden oluştuğu bilinen ve Irak'ın yanında Suriye'de de faaliyet gösteren Ensar el İslam grubu öncülüğündeki muhalifler, geçtiğimiz gün Türkmen Dağı'ndaki rejim mevzilerine yönelik baskın gerçekleştirmişti.

Suriye'den haber aktarımı yapan aktivistlerden edinilen bilgilere göre, düzenlenen baskında Rusya ve İran destekli rejim güçlerinden en az 25 kişi öldü.

Aktivistler, ölenler arasında İranlı askeri yetkililerin de bulunduğunu ifade ediyor.

Ensar el İslam grubu tarafından servis edilen görüntülerden bazıları:

t1-003.jpg

t2-004.jpg

t3-002.jpg

t4-002.jpg

Grubun yayınladığı görüntüler arasında, Türkmen Dağında yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren muhaliflerin cesetlerinin çatışma bölgesinde çıkarıldığı anlar da yer alıyor:

t5-003.jpg

Baskında ele geçirilen silah, mühimmat ve diğer eşyalar:

t6-002.jpg

Büyük çoğunluğu Kürtlerden oluşan "Ensar el İslam" isimli grup, 90'lı yıllarda Kuzey Irak'ta kuruldu. Irak'ın en eski cihat yanlısı grubu olarak bilinen Ensar el İslam, ABD'nin 2003 yılında Irak'ı işgali sırasında ismini duyurdu.

Ülkedeki ABD kuvvetlerine karşı etkili direniş gösteren grup, aradan geçen yıllar içerisinde birkaç kez isim değişikliğine gitti. Uzun süre boyunca Irak'ta IŞİD'in baskısına maruz kalan Ensar el İslam, Suriye'de iç savaşın başlamasının ardından sınırın diğer tarafına geçerek Esed karşıtı silahlı mücadeleye katıldı. 

Kürt grubun Irak ve Suriye'de sınırlı sayıda savaşçısı bulunduğu biliniyor.

Grup daha önce de birçok kez Lazkiye ve Hama kırsalındaki bölgelerde Rusya ve İran destekli koalisyona bağlı güçlere yönelik sızma ve taarruz temelli saldırılar gerçekleştirdi.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.