ABD'den Esed rejimine karşı savaşmaya giden mülteciye 23 yıl hapis cezası

ABD'den Esed rejimine karşı savaşmaya giden mülteciye 23 yıl hapis cezası

ABD, Suriye'de savaşmaya giden mülteciyi 23 yıl hapse mahkum etti.

Bir mülteci olarak Suriye'den ABD'ye giden ve daha sonra Esed rejimine savaşmak üzere ülkeye geri dönen bir kişi terörizm bağlantılı suçlamalar nedeniyle hapse mahkum edildi

25 yaşındaki Avs Muhammed Yunus el Ceyab, 2013 yılının Kasım ayında Chicago'dan Türkiye'ye gittiğini ve daha sonra Suriye'ye girerek Ensar el İslam grubuna katılıp Esed rejimine karşı savaştığını kabul etti. Ensar el İslam ABD tarafından bir terör örgütü olarak kabul ediliyor.

Büyük çoğunluğu Kürt savaşçılardan oluşan grup Suriye'de faaliyet gösteriyor. Irak merkezli kurulan Ensar el İslam, IŞİD'in güç kazanması sonrası Suriye'ye çekilmişti. Grubun bir kısmı da ayrışarak IŞİD'e katılmıştı.

Suriyeliyi Avs Muhammed "bir terör örgütüne maddi destek sağlama" suçundan 15 yıl ve "federal yetkililere yalan beyanda bulunma" suçundan 8 yıl hapisle cezalandırıldı.

Suriyeli mülteci, ABD'ye geri döndüğü 2014 yılının Ocak ayında Suriye'ye gittiğini reddetmişti. ABD'li yetkililer ikinci cezanın bu nedenle verildiği ifade etti

Irak'ta doğman bir Filistinli olan Avs Muhammed, ABD'ye bir mülteci olarak 2012 yılında gitmişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.