Fransa'dan Esed rejiminin üst düzey isimleri için tutuklama kararı

Fransa'dan Esed rejiminin üst düzey isimleri için tutuklama kararı

Fransa, Esed rejimine bağlı bazı üst düzey isimler için tutuklama kararı çıkardı.

Fransız savcılar, Esed rejimine bağlı üç üst düzey isim için tutuklama kararı çıkardı.

Reuters'ın Fransız adli kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Fransa'da Esed rejiminin üst düzey istihbarat ve hükümet yetkilileri için tutuklama kararı çıkarıldı.

Tutuklama emri çıkarılan üç isim Ali Memluk, Cemil Hasan ve Abdusselam Mahmud.

Esed rejiminin bir güvenlik şefi ve Beşar Esed'in üst düzey bir danışmanı olan Ali Memluk'un adı savaş suçlarıyla anılıyordu. 

Esed rejiminin Hava İstihbarat Şubesi şefi Tümgeneral Cemil Hasan da hakkında tutuklama kararı çıkarılanlar arasında. Cemil Hasan Suriye'de sivillere yönelik katliam ve insanlık suçlarının en önemli figürlerinden biri. Hasan, bir asker olarak 1982 Hama Katliamı'na da katılmakla suçlanıyor. Hasan hakkında daha önce de Almanya bir tutuklama kararı çıkarmıştı.

Hakkında tutuklama emri çıkarılan üçüncü isim Abdusselam Mahmud da bir Hava İstihbarat Şubesi yetkilisi.

Tutuklama kararının, Suriye'de öldürülen iki Fransa vatandaşına dair çıkarıldığı ifade ediliyor. 2013 yılının Kasım ayında Suriye'de Esed rejimi tarafından tutuklanan Fransız vatandaşı baba Mazin Dabbagh ve oğlu Patrick Abdulkader Dabbagh'dan bu tarihten beri haber alınamıyordu.

Fransız yetkililere göre Esed rejimi, bu yılın Ağustos ayında baba ve oğlun öldüğünü doğruladı. Fransız yetkililer bu haberin ardından söz konusu hukuki süreci başlattı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.