"Esed ve Rusya anayasa konusunda anlaştı"

"Esed ve Rusya anayasa konusunda anlaştı"

Rusya Devlet Başkanı Putin ile Esed'in İstanbul'daki dörtlü zirve hakkında görüştüğü ve Suriye anayasa komisyonunun kurulmasını masaya yatırdığı bildirildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşen Beşar Esed'in İstanbul'daki dörtlü zirve hakkında görüştüğü ve Suriye anayasa komisyonunun kurulmasını masaya yatırdığı bildirildi.

Suriye rejiminin basın dairesinden yapılan açıklamada, bugün gerçekleşen görüşmede tarafların Suriye anayasa komisyonunu kurma yolundaki engellerin kaldırılmasıyla ilgili çalışmaları sürdürme konusunda anlaşmaya vardıkları kaydedildi.

Açıklamada, “Görüşme sırasında Lavrentyev, Esed'i İstanbul’da gerçekleşen dörtlü zirvenin sonuçları ve Suriye’deki savaşın bitmesine katkıda bulunacak siyasi yoldaki ilerlemenin sağlanmasında karşılaşılan zorlukların aşılması amacıyla Moskova’nın tüm bölgesel ve uluslararası taraflarla birlikte gösterdiği çabalar hakkında bilgilendirdi.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamaya, “Görüşme sırasında mevcut anayasanın tartışılması ile ilgili komisyonun oluşturulması ele alındı, Rusya ve Suriye’nin komisyonu kurma yolundaki engellerin kaldırılmasıyla ilgili ortak çalışmalarını sürdürme konusunda anlaşma sağlandı.” şeklinde devam edildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.