Silahsız bölge kararına rağmen: Esed rejimi İdlib'de ilerlemeye çalışıyor

Silahsız bölge kararına rağmen: Esed rejimi İdlib'de ilerlemeye çalışıyor

Rusya ve İran destekli Esed rejimine bağlı unsurların İdlib kırsalında ilerleme girişiminde bulundukları bildirildi

Rusya ve İran destekli Esed rejimine bağlı unsurların İdlib doğu kırsalında ilerleme girişiminde bulundukları bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, İdlib'in doğu kırsalında yer alan Ebu Zuhur beldesinde konuşlu bulunan Esed rejimi ve yabancı Şii milisler son günlerde bölgede ilerleme girişimlerini sürdürüyor.

Rusya ve Türkiye arasında varılan uzlaşma sonucu belirlenen 'silahsız bölge' sınırları içinde olan bölgede iki gündür Esed rejiminin ağır silahlarla saldırılar düzenlediğini belirten kaynaklar, saldırıların yoğunluğunun arttığını, rejimin çok namlulu roket atarlar kullanarak bölgeyi yoğun bir şekilde hedef almayı sürdürdüğünü ifade etti.

Öte yandan kara bombardımanları sürerken rejime bağlı unsurların bölgede ilerleme girişiminde bulunduğunu aktaran kaynaklar, silahlı muhalifler ile rejim unsurları arasında sabah saatlerinden bu yana şiddetli çatışmaların yaşandığı bilgisini kaydediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 17 Eylül'de Soçi'de yaptıkları görüşmede 15 Ekim itibarıyla İdlib'de rejim güçleri ve muhalifler arasında 15-20 km. genişliğinde silahtan arındırılmış bir bölge oluşturulması kararı almıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.