Pompeo: Çin’i durdurmamız gerek

Pompeo: Çin’i durdurmamız gerek

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, “Çin’in yaptığı şey yüz milyarlarca dolar değerinde bir başka ülkenin fikri mülkiyetini çalmak. Çin’i durdurmak için bir yol bulmamız gerekir.” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, “ABD, Çin’i ticaret ve uluslararası kanunlara saygı duyması konusunda normal bir devlet gibi hareket etmeye ikna etmek için çok taraflı çabalarda yer alıyor” derken, Washington ise, 10 Çinliyi havacılık sektöründeki gizli bilgileri çalmakla suçladı.

Pompeo dün yaptığı açıklamada, fikri mülkiyet hırsızlığındaki Çin tutumlarını ‘uygunsuz’ olarak değerlendirirken, bunun büyük bir güç ya da büyük bir devlet davranışı olmadığını söyledi.

ABD: Çin’i durdurmamız gerek

Fox News Radyosu’ndaki The Brian Kilmeade Show programında konuşan Pompeo, “Çin’in yaptığı şey yüz milyarlarca dolar değerinde bir başka ülkenin fikri mülkiyetini çalmak. Çin’i durdurmak için bir yol bulmamız gerekir” dedi. Pompeo bir başka radyo programında Çin’in uzun vadede ABD’nin karşı karşıya olduğu en büyük ulusal güvenlik sorunu olacağını ve ABD Başkanı Donald Trump’ın bu konuyu tüm yönleriyle ele alması gerektiğini ifade etti.

ABD’den Çin’e yeni suçlama

Dün yayınlanan bir ABD iddianamesine göre, Çinli istihbarat memurlarının elektronik hackerlarla ve şirket bünyesinde çalışan kişilerle, ticari uçaklarda kullanılan bir jet motoru hakkında bilgi topladığı belirtildi.

Washington’un Pekin’le şiddetli bir ticaret savaşı yürüttüğü dönemde açılan dava, geçtiğimiz aydan bu yana ABD Adalet Bakanlığı’na sevk edilen ve Çinli istihbarat memurlarının dahil olduğu şirketleri kapsayan üçüncü büyük casusluk davası oldu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.