ABD Çin'e yönelik ek vergi kararından geri adım atmayacak

ABD Çin'e yönelik ek vergi kararından geri adım atmayacak

Arjantin'de Çin Devlet Başkanı ile görüşecek olan ABD Başkanı Trump, Çin'e karşı getirilen ek vergi tarifelerinden geri adım atılmayacağının mesajını verdi.

ABD Başkanı Donald Trump, Çin'den 200 milyar dolar tutarında ithalat için daha gümrük tarifesinin yüzde 10'den yüzde 25'e çıkarılması planının uygulanacağını bildirdi.

Wall Street Journal'a demeç veren Trump, Çin Devlet Başkanı Xi Jinpingile Arjantin'de yapacağı görüşmede 1 Ocak'ta yürürlüğü girecek gümrük tarifesi artışlarının askıya alınması yönünde gelecek talepleri kabul etmesinin muhtemel olmadığı mesasını verdi. Trump, "Böyle bir anlaşma ancak Çin'in piyasalarının ABD'den rekabete açması halinde olabilir" diye konuştu.

Çin Devlet Başkanı Xi ile Buenos Aires'teki G20 zirvesinde yapacağı müzekerinin başarısız olması halinde Çin'den yapılan tüm ithalat için gümrük tarifeleri getirileceğini belirten Trump, "Eğer bir anlaşma yapamazsak, 267 milyar dolar tutarında ithalat için daha ek gümrük tarifesi getiririm" dedi.

Trump, Wall Street Journal'a verdiği demeçte Çin'den yapılan iPhone ve laptop ithalatına yüzde 10 gümrük vergisi getirebileceğini de söyledi. Trump, "Yüzde 10 gümrük vergisi getirebilirim ve insanlar bunu çok kolay şekilde dayanabilir" diye konuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.