Muhaliflerden Türkmen Dağı'nda rejime saldırı

Muhaliflerden Türkmen Dağı'nda rejime saldırı

Suriye muhalefetine bağlı güçler Türkmen Dağı'ndaki rejim mevzilerine yönelik saldırı gerçekleştirdi.

Mepa News'in bölge kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Suriye'nin Lazkiye ili kuzey kırsalında bulunan Türkmen Dağı'ndaki Rusya ve İran destekli rejim koalisyonu güçlerine yönelik muhaliflerde saldırı gerçekleştirildi.

Dün akşam saatlerinde düzenlenen ve geç saatlere kadar devam eden çatışmalarda rejime bağlı güçlerden çok sayıda kişinin öldürüldüğü rapor edildi.

Kaynaklar, ölenler arasıda İranlı rütbeli askeri isimlerin de olduğunu ifade ediyor.

En az 25 ölü

Muhaliflere bağlı haber kaynakları ve saha aktivistleri tarafından aktarılan bilgilere göre, Türkmen Dağı'nda düzenlenen saldırıda Rusya ve İran destekli rejim koalisyonuna bağlı güçlerden en az 25 kişi öldürüldü.

Saldırının, İran ve Iraklı Kürtlerden oluşan "Ensaru'l İslam" grubu tarafından koordine edildiğini ifade edilirken, Türkmen Dağın'daki birkaç askeri noktanın düzenlenen bu saldırıda muhaliflerin kontrolüne geçtiği belirtildi.

İranlı bir askeri yetkilinin de muhaliflerin Türkmen Dağı'nda düzenlenen sızmayla birlikte rejimin arka hatlarına yönelik gerçekleştirdikleri topçu atışlarına öldüğü aktarılıyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.