Kurultay çatlağı yaşanan CHP'de son durum

Kurultay çatlağı yaşanan CHP'de son durum

CHP’li Barış Yarkadaş, katıldığı bir programda kurultay için imza veren delege sayısının 603’e ulaştığını, bu sayının 700’ü geçeceğini dile getirdi.

CHP’li Barış Yarkadaş, katıldığı bir programda kurultay için imza veren delege sayısının 603’e ulaştığını, bu sayının 700’ü geçeceğini dile getirdi. 

Sputnik'in haberine göre, seçimden hemen sonra başlayan CHP'deki olağanüstü kurultay tartışmaları imza sayılarıyla gündemdeki yerini koruyor. Genel merkez yaptığı açıklamalarda toplanan imzaların 400 sayısına ulaştığını, yeterli sayıda imzanın toplanamayacağını dile getirdi. Seyr-i Sabah programına konuk olan CHP'li Barış Yarkadaş, cuma sabah 08.15 itibarıyla 603 delegenin kurultay yapılması için imza verdiğini söylerken, bu sayının 700 üstüne çıkacağını ve Muharrem İnce'nin 1000 oyla parti başkanı seçileceğini iddia etti.

"Kurultay için imza verenlere baskı kuruluyor"

Öte yandan CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Erdal Aksünger, CHP'de olağanüstü seçimli kurultay çağrısıyla başlayan tartışmalarla ilgili olarak "Genel Merkez'de kurultay için imza verenlere ciddi baskı var. Bu işin başında Bülent Tezcan geliyor" dedi.

Aksünger, delegelere imza vermemeleri ya da verdikleri imzaları geri çekmeleri için baskı yapıldığını söyledi.

Aksünger bu mekanizmanın başındaki ismin ise CHP Sözcüsü Bülent Tezcan olduğunu iddia etti."İmza verene de vermeyene de baskı olmamalı" diyen Aksünger, şubat ayında Merkez Karar ve Yürütme Kurulu'nda (MYK) partinin değişmesi gerektiğini söylediğini hatırlattı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2014'te ve 2015'te değişimi desteklediğini hatırlatan Aksünger, son Parti Meclisi (PM) seçiminde Muharrem İnce'nin iyi bir sonuç aldığını, ancak delegeye vicdani tercih hakkı bırakılmadığını savundu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.