Kuveyt de Bayraktar TB2 sahibi oluyor

Kuveyt de Bayraktar TB2 sahibi oluyor

Kuveyt, 367 milyon dolar karşılığında Bayraktar TB2 satın aldığını açıkladı.

(Fotoğraf: Baykar)

Kuveyt, Baykar Teknoloji ile Bayraktar TB2 silahlı insansız hava aracı satın alımı konusunda anlaşmaya vardı.

Baykar'dan dün yapılan açıklamada "Kuveyt Devleti ile milli SİHA #BayraktarTB2 ihracatına dair yürüttüğümüz sözleşme sürecini başarıyla tamamladık. Amerika, Avrupa ve Çinli firmaların da yer aldığı rekabete dayalı sürecin kazananı olan milli SİHA Bayraktar TB2, 2019'da çöl şartlarında 27 saat 3 dakika havada kalarak en uzun uçuş süresi rekorunu kırdığı Kuveyt semalarında görev yapacak." denildi.

Kuveyt ordusu, 367 milyon dolar karşılığında SİHA satın alındığını açıklasa da Türkiye'den kaç adet Bayraktar TB2 alındığını belirtmedi.

Ordunun savunma kabiliyetlerini güçlendirme hedefiyle satın alındığı ifade edilen TB2'lerin çeşitli keşif görevleri icra etme, askeri operasyonlara destek ve istihbarat bilgisi sağlama yeteneklerine dikkat çekildi.

Kuveyt ordusunun açıklamasında ayrıca bu tür hava araçlarının ülkede 2019 yılında test edildiği ve Bayraktar TB2'nin zorlu hava koşullarında, yüksek sıcaklıklarda, rüzgar ve kum fırtınalarından etkilenmeden kesintisiz 27 saat 3 dakikalık rekor uçuş süresine ulaştığı belirtildi.

Baykar CEO'su Haluk Bayraktar, şu ana kadar 30 ülke ile Bayraktar TB2 için ihracat sözleşmesine imza atıldığını duyurdu.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.