Kuzey Irak'ta BAE'li şirkete ait doğal gaz tesisine saldırı

Kuzey Irak'ta BAE'li şirkete ait doğal gaz tesisine saldırı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde Birleşik Arap Emirlikleri menşeli bir firmaya ait doğal tesisine insansız hava aracı saldırısı düzenlendiği bildirildi.

Irak'ın kuzeyindeki Kürt özerk bölgesinde, Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) ait bir gaz tesisini hedef alan bir insansız haca aracı saldırısı gerçekleştirildi.

Gece saatlerinde düzenlenen saldırı bölgedeki elektrik santrallerine gaz tedarikini kesintiye uğrattı.

Bölgesel yetkililerden yapılan açıklamada, "Saat 23:30'da bir insansız hava aracı Kor Mor gaz sahası tesisine saldırdı ve elektrik santrallerine tüm gaz tedarikini kesti" denildi. Bölgedeki AFP muhabirleri, Süleymaniye şehri de dahil olmak üzere bölgenin genelinde elektrik kesintileri yaşandığını bildirdi.

Saldırıların ardından tesiste üretim tamamen durdu. Tesisteki yangın saatlerce devam etti.

Kor Mor gaz sahası, Kerkük ve Süleymaniye kentleri arasında yer alıyor ve Kürdistan bölgesinin elektriğinin çoğunu sağlıyor.

Bölge elektrik kurumu sözcüsü Omed Ahmed, saldırının 2600 megawatt elektrik kaybına yol açtığını ve bölgenin elektrik şebekesinin yüzde 80'ini kesintiye uğrattığını dile getirdi.

Yetkililer, saldırıyı soruşturmak ve operasyonları yeniden başlatmak için BAE şirketi Dana Gas ile koordinasyon halinde olduklarını ifade etti.

AFP'ye konuşan yerel bir güvenlik kaynağı, "saldırının gaz depolama tanklarını hedef aldığını, büyük bir patlamaya ve büyük bir yangına neden olduğunu" söyledi.

Saldırının sorumluluğunu üstlenen olmadı.

Son yıllarda Kor Mor tesisini birkaç kez Katyuşa roketleri ve insansız hava araçları ile hedef alınmıştı.Nisan 2024'te tesise düzenlenen bir insansız hava aracı saldırısında dört Yemenli işçi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: Mepa News

x.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.