'Kuzey İttifakı'nda çözülme: Yüzlerce asker Taliban'a teslim oldu

'Kuzey İttifakı'nda çözülme: Yüzlerce asker Taliban'a teslim oldu

Afganistan'ın kuzeyindeki Feryab ilinde Kabil yönetimine bağlı güçler Taliban'a teslim oldu.

Afganistan'ın kuzeyindeki Feryab ilinde Kabil yönetimine bağlı güçler Taliban'a teslim oldu.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Afganistan'da geçmiş dönemdeki Kuzey İttifakı bileşenlerini oluşturan Feryab vilayetine bağlı Şirin Tagab ilçesinde yüzlerce asker, polis ve diğer güvenlik personeli Taliban'a teslim oldu.

Kaynaklar, teslim olanların sayısının 300'den fazla olduğunu ifade ederken, Taliban'a katılan unsurlar arasında polis, asker, yerel polis ve Raşid Dostum'a bağlı milis güçler de bulunuyor.

Taliban kaynakları tarafından servis edilen görüntülerde ise teslim olan güvenlik güçlerinin silahlarıyla birlikte Taliban'a katıldığı görülüyor:

ekran-resmi-2021-06-18-12-04-53.png

ekran-resmi-2021-06-18-12-05-04.png

Taliban'a teslim olan güvenlik güçlerinden 150'sinin serbest bırakıldığı, diğerlerinin ise işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

Öte yandan Afganistan'ın güneyindeki Hilmend iline bağlı Girişk ilçesi de bu sabah saatlerinde Taliban tarafından ele geçirildi. Bölgeden haber aktarımı yapan kaynakları, Taliban'ın ABD işgalinin başladığı 2001 yılından bu yana ilk kez Girişk ilçesini ele geçirdiğini ifade ediyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.