"Kuzey Kıbrıs'a düşen füze Suriye tarafından atıldı"

"Kuzey Kıbrıs'a düşen füze Suriye tarafından atıldı"

KKTC'ye düşen ve patlamaya neden olan füzenin, Suriye'nin İsrail'e karşı hava savunmasında kullandığı bir füze olabileceği bildirildi

Kuzey Kıbrıs'ta Lefkoşa ile Girne arasındaki bölgeye, Suriye'den atıldığı değerlendirilen bir füze düştü. Büyük bir patlamaya neden olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Demirören Haber Ajansı (DHA), Türkiye'den güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, bunun, Suriye'nin İsrail'e karşı hava savunmasında kullandığı bir füze olma ihtimalinin yüksek olduğunu açıkladı. Ajansa konuşan kaynak, "Muhtemelen bu füze de Suriye tarafından atıldı. Füze ile ilgili bulgular ve bilgiler Genelkurmay'a iletildi. Ankara'dan net bilgi gelecek" dedi.

Türkiye saati ile 01:00 sıralarında, kentin 20 kilometre kuzeydoğusundaki Taşkent köyüne yakın bir noktada yaşanan patlama, kilometrelerce uzaktan duyuldu.

Reuters: İsrail uçakları Suriye'de operasyondaydı

Kıbrıs, askeri operasyonların halen sürdüğü Suriye'ye yakın bir konumda yer alıyor. Doğrulanması halinde bu, Kıbrıs'ın bölgede devam eden askeri operasyonlardan direkt olarak etkilendiği ilk olay olarak kayda geçecek.

Reuters haber ajansı konu ile ilgili haberinde, İsrail'e ait savaş uçaklarının gece saatlerinde Humus ve Şam yakınlarında askeri operasyonlar düzenlediğine işaret etti.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.