Kuzey Kore ABD askerini sınır dışı edecek

Kuzey Kore ABD askerini sınır dışı edecek

İadenin ne zaman ve nerede gerçekleşeceği ise bilinmiyor.

Kuzey Kore Haber Ajansı KCNA'nın Çarşamba günü bildirdiğine göre Kuzey Kore, Temmuz ayında Güney Kore'den Kuzey'e geçen ABD askeri er Travis King'i sınır dışı etme kararı aldı.

Ajansın aktardığı haberde, "Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, yasadışı yollardan ülkeye giren ABD ordusu mensubu Travis King'i yasalar gereği sınır dışı etme kararı aldı" ifadeleri yer aldı.

CNN'in haberine göre, açıklamada ABD'li asker hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığı ifade edilirken, iadenin ne zaman ve nerede gerçekleştirileceğine dair herhangi bir detaya yer verilmedi.

Travis King, geçtiğimiz Temmuz ayında Kuzey Kore ile Güney Kore arasındaki askerden arındırılmış bölgede yaptığı bir yürüyüş esnasında sınırı geçip Kuzey Kore topraklarına girmişti.

ABD'nin Kore Kuvvetleri'nde görevli bir astsubay olan King, Güney Kore'de saldırı suçlamasıyla karşı karşıya kalmıştı ve Texas'a gönderilerek ordudan ihraç edilecekti.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.