Kuzey Kore: ABD tavrını değiştirmedikçe müzakere masasına oturmayız

Kuzey Kore: ABD tavrını değiştirmedikçe müzakere masasına oturmayız

Kuzey Kore, ABD tavrını değiştirmedikçe yeniden müzakere masasına oturmayacağını bildirdi.

Kuzey Kore yönetimi, ABD tavrını değiştirmedikçe, nükleer programıyla ilgili yeniden müzakere masasına oturulmayacağını duyurdu. Kuzey Kore, ABD'nin tavrını tek taraflı olarak niteledi.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama, ülkenin devlet medyasında yer aldı. Adı açıklanmayan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü açıklamasında, Trump yönetimi Pyongyang’ın tek taraflı olarak nitelediği tavrından vazgeçmediği sürece Kuzey Kore’nin görüşmelere dönmeyeceğini söyledi.

Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un ve ABD Başkanı Donald Trump, Şubat ayında biraraya gelmişler ancak zirveden Kuzey Kore’nin nükleer silahlardan arındırılması konusunda herhangi bir anlaşma çıkmamıştı. Kuzey Kore, kendisine yönelik ambargoların kaldırılmasını talep ederken ABD, nükleer silahlardan arınma konusunda tam bir işbirliği olmadan bunun mümkün olmayacağını söylüyor.

Son olarak bugün yapılan açıklamada Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ABD'yi görüşmelerin çökmesi konusunda suçladı ve ABD'nin Kuzey Kore’den taleplerini “imkansız istekler” olarak niteledi.

Sözcü, “ABD'nin zihnindeki yapıyla bir santim dahi ilerleme sağlayamayacağını bir kez daha net olarak söylüyoruz. Kuzey Kore’ye karşı güvensiz ve düşmanca hareketlerinin devamı halinde bizim de tepkilerimizin artacağını belirtiyoruz” diye konuştu.

Kuzey Kore yönetimi uzunca bir aranın ardından yeniden füze denemelerine de başlamış durumda. Trump, Kim Jong Un’la ilk olarak geçen yıl biraraya gelmişti. Şubat ayındaki üçüncü görüşmede ilerleme sağlanamamasına karşın Trump, bir görüşmenin daha yapılabileceğini ifade etmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.