Kuzey Kore Birleşmiş Milletler'e başvurdu: 'ABD gangster ülke'

Kuzey Kore Birleşmiş Milletler'e başvurdu: 'ABD gangster ülke'

Kuzey Kore, ABD tarafından el konulan kargo gemisi hakkında Birleşmiş Milletler’e başvurdu.

Kuzey Kore devlet medyası yönetimin, ABD tarafından el konulan kargo gemisi hakkında Birleşmiş Milletler’e başvurduğunu duyurdu. Kuzey Kore Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’e çağrıda bulundu.

Kuzey Kore devlet haber ajansının haberine göre, ülkenin BM Daimi Temsilcisi, Genel Sekreter Guterres’e bir mektup gönderildiğini söyledi. Mektupta “Bu el koyma durumu ABD'nin uluslararası hukuku hiçe sayan bir gangster ülke olduğunu net olarak göstermektedir” ifadeleri yer aldı.

Mektupta, BM Genel Sekreteri’nin acilen geminin serbest bırakılması konusunda adım atması istenirken yapılan uygulamanın, Kuzey Kore’nin egemenlik haklarını ve Birleşmiş Milletler kurallarını ihlal anlamına geldiği belirtildi.

Şubat ayında Trump-Kim görüşmesinden Kuzey Kore’nin nükleer silahlardan arındırılması konusunda bir çözüm çıkmayınca Kuzey Kore yeniden füze denemelerine başladı.

Kuzey Kore ABD tarafından alıkonulan kargo gemisinin derhal serbest bırakılmasını talep ediyor.

ABD Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada “Wise Honest” adlı gemiyle Kuzey Kore’nin BM yaptırımlarına aykırı biçimde kömür taşımacılığı yapıldığı bu sebeple de alıkonulduğu duyurulmuştu. Aynı gemi geçen yıl Nisan ayında da benzer şekilde alıkonulmuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.