Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Choe Son Hui Moskova'da

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Choe Son Hui Moskova'da

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı, Choe'nin Lavrov'un daveti üzerine Rusya’yı ziyaret ettiğini açıkladı.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı, iki ülke arasında yapıldığı iddia edilen askeri işbirliği anlaşmasına ilişkin uluslararası endişeler artarken, Pazartesi günü üç günlük bir ziyaret için Rusya'yı ziyaret edecek.

Kuzey Kore'nin resmi Kore Merkez Haber Ajansı'na göre Dışişleri Bakanı Choe Son Hui başkanlığındaki bir heyet Pazar günü Moskova'ya ulaştı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Hui'nin Salı günü Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüşeceğini söyledi.

Bakanlık, Choe'nin Lavrov'un daveti üzerine Rusya’yı ziyaret ettiğini açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri ve Güney Kore, Kuzey Kore'nin Rusya'ya Ukrayna'daki savaşına yardımcı olması için top ve füzeler de dahil olmak üzere silah sağladığını iddia ediyor.

Biden yönetimi, Kuzey Kore tarafından Rusya'ya sağlanan füzelerin Ukrayna'da kullanıldığına dair kanıtları olduğunu belirtti.

Geçen hafta yapılan ortak açıklamada ABD, Güney Kore ve ortakları füzelerin Rusya'nın savaşını desteklediğini, Kuzey Kore'nin ise karşılığında değerli teknik ve askeri bilgiler aldığını söyledi.

Güney Kore Birleşme Bakanlığı Sözcüsü Koo Byoungsam, Choe'nin Rusya ziyaretini yakından izlediklerini ifade etti.

Kuzey Kore lideri Kim Jung Un'un Eylül ayında Rusya'ya yaptığı ve Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştüğü ziyaretin ardından Kuzey Kore ve Rusya'yı "silah alışverişi de dahil olmak üzere yasadışı işbirliği faaliyetlerini sürdürmekle" suçladı.

Koo, Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Choe'nin Putin'in Kuzey Kore'ye yapacağı bir ziyareti ayarlayıp ayarlamadığı sorusuna kesin bir yanıt vermedi.

Hem Moskova ve Pyongyang, Kuzey Kore'nin Rusya'ya silah transfer ettiği suçlamalarını reddetti.

Kaynak: Mepa News, AP

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.