Kuzey Kore lideri Kim Jong-un öldü mü?

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un öldü mü?

Kalp ameliyatı geçirdiği bildirilen ve önemli etkinliklerde boy göstermeyen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un sağlık durumu üzerine spekülasyonlar devam ediyor.

Reuters haber ajansına konuşan isminin açıklanmasını istemeyen üç kaynak, Çin'in Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un sağlık durumunun incelenmesi için ülkeye tıp uzmanlarından oluşan bir ekip gönderdiğini söyledi.

Kaynaklara göre, Çin Komünist Partisi'nin uluslararası irtibat departmanının kıdemli bir üyesi başkanlığındaki bir heyet perşembe günü Pekin'den Kuzey Kore'ye gitti.

Çinli doktor ve yetkililerin ziyaretinin, Kuzey Kore liderinin sağlığına dair çeşitli iddiaların dolaştığı günlerde gelmesi soru işaretlerine neden oldu.

Seul merkezli haber sitesi Daily NK hafta başında, Kim'in nisan ayında geçirdiği kalp ameliyatı sonrası iyileşmekte olduğunu bildirmişti.

Güney Koreli hükümet yetkilileri ve irtibat departmanından Çinli bir yetkili, ameliyattan sonra Kim'in sağlığının tehlike altında olduğuna yönelik haberlere karşı çıkmıştı.

Güney Koreli yetkililer, Kuzey Kore'de olağan dışı hareketlere rastlanmadığını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump ise perşembe günü, Kim'in ciddi bir hastalığı olduğuna yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.