Kuzey Kore lideri Kim: Saldırıya uğrarsak Güney Kore'nin sonunu getiririz

Kuzey Kore lideri Kim: Saldırıya uğrarsak Güney Kore'nin sonunu getiririz

Güney Kore Savunma Bakanı Ocak ayında yaptığı bir açıklamada Kuzey Kore'nin savaş açması halinde bunun rejimin sonu olacağını söyledi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, komşular arasındaki ilişkilerin yeni bir dip noktasına ulaştığı Cuma günü devlet medyasına yaptığı açıklamada, Pyongyang'ın saldırıya uğraması halinde Güney Kore'nin "sonunu getirmekten" çekinmeyeceğini söyledi.

Nükleer silahlara sahip Kuzey bu yıl Güney Kore'yi "baş düşmanı" ilan etti, yeniden birleşme ve sosyal yardım için çalışan kurumları kapattı ve "0.001 milimetrelik" bir toprak ihlali için bile savaş tehdidinde bulundu.

Kore Merkezi Haber Ajansı'na (KCNA) göre Kim, "Düşman ülkemize karşı güç kullanmaya cesaret ederse, tarihi değiştirecek cesur bir karar vereceğiz ve onlara son vermek için tüm süper güçleri seferber etmekten çekinmeyeceğiz" dedi.

"Barış dilenecek ya da müzakereler yoluyla takas edilecek bir şey değildir" diye ekledi.

KCNA'nın haberine göre Kim bu açıklamaları Savunma Bakanlığı'nın ülke ordusunun kuruluş yıldönümü münasebetiyle düzenlediği bir etkinlik sırasında yaptı.

Devlet medyasının geçen ay bildirdiğine göre Kim, ordusunun kışkırtılması halinde Güney Kore ve müttefiki ABD'ye atıfta bulunarak düşmanı "yok etmesi" gerektiğini söylediği önceki açıklamalarını yineledi.

Cuma günü KCNA tarafından yayınlanan görüntülerde Kim, bazı analistlerin tecrit edilmiş ülkenin bir sonraki lideri olarak yetiştirildiğini söylediği küçük kızı Ju Ae ile el ele tutuşurken görülüyordu.

Görüntülerde ayrıca ikilinin üniformalı askerler tarafından coşkulu tezahüratlarla karşılandığı ve ordu komutanlarıyla birlikte poz verdikleri de görülüyor.

Kim, Pyongyang'ın Seul'ü baş düşman olarak tanımlama kararının doğru bir adım olduğunu belirtti.

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol geçen hafta yaptığı açıklamada "akıl dışı" Kuzey Kore hükümetinin Güney'de Nisan ayında yapılacak seçimler öncesinde siber saldırılar ve insansız hava araçlarıyla saldırılar da dahil olmak üzere çok sayıda provokasyon gerçekleştirebileceğini söyledi.

Güney Kore Savunma Bakanı Ocak ayında yaptığı bir açıklamada Kuzey Kore'nin savaş açması halinde bunun rejimin sonu olacağını söyledi.

KCNA'ya göre, Kuzey Kore parlamentosu Çarşamba günü Güney ile ekonomik işbirliğine ilişkin yasaların kaldırılması yönünde oy kullandı.

Kim ayrıca, analistlerin Kuzey'in Ukrayna'da kullanmak üzere Rusya'ya tedarik ediyor olabileceğini söylediği seyir füzelerinin bu yılki fırlatılışı da dahil olmak üzere silah testlerini hızlandırdı.

Kaynak: Mepa News, AFP

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.