Kuzey Kore tehdit etti: Pasifik'i atış poligonuna çeviririz

Kuzey Kore tehdit etti: Pasifik'i atış poligonuna çeviririz

Kuzey Kore, Japon Denizi (Doğu Denizi) yönüne balistik füze denemelerini sürdürüyor.

Kuzey Kore, Japon Denizi (Doğu Denizi) yönüne balistik füze denemelerini sürdürerek Amerika Birleşik Devletleri'nin askeri tatbikatlarını sonlandırmaması halinde Pasifik'i "atış poligonuna" çevirmekle tehdit etti.

Japonya Savunma Bakanlığının açıklamasına göre, Kuzey Kore yerel saatle 06.59 ve 07.10'da Japon Denizi yönüne iki balistik füze daha fırlattı.

Japon münhasır ekonomik bölgesi dışına düşen kısa menzilli balistik füzeler (SRBM), bölgede seyir halindeki unsurlarda hasar oluşturmadı.

Denemeler sonrası Tokyo hükümeti, Japonya'nın Pekin Büyükelçiliği vasıtasıyla, Kuzey Kore yönetimini protesto etti.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı da füzelerin Sukchon bölgesinden fırlatıldığını, ilkinin 390 ve ikincisinin 340 kilometre havada yol aldığını duyurdu.

Kuzey Kore devlet medyası da iki füzenin 395 ve 337 kilometre uzaklıktaki hedefleri vurduğunu rapor etti. KCNA haber ajansı 600 milimetrelik fırlatma rampalarından nükleer silahlarından ateşlenebildiği vurgulandı.

2022'de 37 denemede çeşitli tip ve menzillerde yaklaşık 90 füze fırlatan Kuzey Kore'nin bu denemesi, 2023 başından bu yana üçüncü olarak kayda geçti.

Kaynak: Euronews

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.