​Kuzey Kore yeni bir tür silah denedi

​Kuzey Kore yeni bir tür silah denedi

Güney Kore Savunma Bakanlığı, dün, Kuzey Kore’nin yeni taktik güdümlü silahlar ile 240 milimetre ve 300 milimetre kalibre çoklu roket ateşleyici sistemleri denediğini doğruladı.

Güney Kore, komşusu Kuzey Kore’nin Kim Jong-Un tarafından denetlenen test analizleri, yeni roket fırlatıcıları ve taktiksel güdümlü silah testlerinin olduğunu aktardı.

Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA, dün sabah aktardığı habere göre Kuzey Kore, Kim tarafından denetlenen uzun menzilli roketatar ve taktik güdümlü silah tatbikatını denetlediğini aktardı. Ajans, tatbikatın Cumartesi günü gerçekleştiğini, ülkenin aynı zamanda birden fazla kısa menzilli füzeyi Japon Denizi’ne doğru ateşlediğini bildirdi.

Güney Kore Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kuzey Kore'nin 240-300 milimetre kalibre roketler ile 70 ila 240 kilometre arasında değişen yeni taktik güdümlü füzeler olduğunu iddia etmişti.

Trump: Anlaşma olabilir

Kuzey Kore’nin nükleer füze denemesine rağmen ABD Başkanı Donald Trump, Cumartesi günü, ülkesinin Kuzey Kore ile nükleer anlaşmaya varma niyetinde olduğunu açıkladı. Trump, konu ile ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Kim, Kuzey Kore’nin büyük ekonomik potansiyelini tam olarak anlıyor. Buna müdahale edecek ya da bunu sonlandıracak bir şey yapmaz” dedi. Trump, “Kim aynı zamanda benim kendisiyle birlikte olduğumu ve bana verdiği sözü bozmak istemediğini de biliyor. Anlaşma olacak” şeklinde konuştu.

Kuzey Kore’nin bu hamlesi, ABD'nin Kuzey Kore Özel Temsilcisi Stephen Biegun’un önümüzdeki hafta Japonya ve Güney Kore’ye gerçekleştireceği ziyaret öncesi geldi. Washington, ABD’li yetkilinin Pyongyang ile kapsamlı ve tamamen nükleer silahtan arındırmaya yönelik ilerleme çabalarını ele alacağını doğruladı.

Pyongyang, geçtiğimiz Kasım ve Nisan aylarında, fazla detay vermeden tanımlanamayan taktik güdümlü silah denemesi yaptıklarını duyurmuştu. Kuzey Kore’nin silah deneme tatbikatı 2018’den bu yana ilk füze testi olmuş oldu. Kuzey Kore, ABD ve Güney Kore ile yakınlaşmayı durdurmak anlamına gelen balistik füze ve nükleer silah testleri gerçekleştirmekten kaçındı. Pyongyang’ın en son balistik füze denemesi Kasım 2017’de gerçekleşti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.