Trump: Kuzey Kore'nin füze denemeleri güven ihlali değil

Trump: Kuzey Kore'nin füze denemeleri güven ihlali değil

ABD Başkanı Donald Trump 'Kuzey Kore'nin gerçekleştirdiği füze denemelerinin diplomatik ilişkilere zarar vermediğini' belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump dün Politico sitesi ile yaptığı röportajda, Kuzey Kore tarafından gerçekleştirilen son füze denemelerinin ilişkilere zarar vermediğini söyledi.

Trump açıklamasında, “Bunlar kısa menzilli füzeler, bunun ilişkilerde güven ihlali olduğunu düşünmüyorum. Bir aşamada bu olabilir, ancak bu aşama o değil” dedi.

Pyongyang geçtiğimiz Perşembe günü füze denemesi gerçekleştirerek, son bir hafta içerisindeki ikinci askeri testini gerçekleştirmiş oldu.

Trump ve Kim arasında gerçekleşen ikinci zirve Vietnam’ın başkenti Hanoi’de yapılmıştı. Hanoi’de gerçekleşen zirvede Kuzey Kore, yaptırımların kaldırılmasını talep ederken, ABD, Kore Yarımadası’nın nükleerden arındırılmasını istedi. Ancak görüşmeler tarafların anlaşamaması nedeniyle başarısızlıkla sonuçlandı.

Pyongyang'ın son denemesi, ABD’nin Kuzey Kore Özel Temsilcisi Stephen Biegun'un Güney Kore yetkilileri ile görüşmesine denk geldi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.