Kuzey Kore yılın ilk balistik füze denemesini yaptı

Kuzey Kore yılın ilk balistik füze denemesini yaptı

Japonya ve Güney Kore, Kuzey Kore'nin yeni balistik füze denemesi gerçekleştirdiğini açıkladı.

Kuzey Kore'nin yılın ilk balistik füze denemesini gerçekleştirdiği bildiriliyor.

Nükleer olmasından da şüphelenilen bu denemeyle ilgili Kuzey Kore'den açıklama gelmezken, Japonya ve Güney Kore füze denemesinin gerçekleştirildiğine dair açıklamalarda bulundu.

Denemeyi ilk bildiren Japonya oldu. Japon sahil güvenlik çalışanları Kuzey Kore'nin açık denizde füze denemesine gözleriyle şahit olduklarını belirttiler. 

Japonya Başbakanı Fumio Kishida gazetecilere verdiği demeçte, "Geçen yıldan beri Kuzey Kore defalarca füze fırlattı, bu çok üzücü" dedi.

Japonya Savunma Bakanı Nobuo Kishi de gazetecilere verdiği demeçte, şüpheli füzenin yaklaşık 500 kilometre (310,7 mil) uçtuğunu ve Japonya'nın münhasır ekonomik bölgesinin dışına indiğini söyledi.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise balistik füze denemesini uzaktan izlediklerine değinildi. Füzenin yerel saatle sabah 08:10'da Kuzey Kore'den doğu yönüne açık denizlere fırlatıldığı kaydedildi.

Kuzey Kore liderinin yeni yıl konuşmasında savunma ve silah denemelerine değil, sosyal ve ekonomik konulara değinmesi Kuzey Kore'nin bu sene füze denemelerinde bulunmayacağına dair bir izlenim uyandırmıştı.

Kuzey Kore'yi tehdit olarak gören komşuları Japonya ve Güney Kore'den bu deneme sonrası gelen analizlerde "bu ümidin boş çıktığı" bolca işlendi.

Kaynak: Mepa News

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.