Kuzey Kore'de parlamento seçimi: Her bölgede tek aday

Kuzey Kore'de parlamento seçimi: Her bölgede tek aday

Kuzey Kore'de halk her beş yılda bir düzenlenen Yüksek Halk Meclisi seçimlerinde oy kullanmak için sandık başına gitti.

Güney Kore haber ajansı Yonhap, seçmenlerin 14. Yüksek Halk Meclisi üyelerinin belirlenmesi için yerel saatle 09.00'dan itibaren oylarını kullanmaya başladığını duyurdu.

Şarkul Evsat'ın haberine göre; seçimlerde 687 seçim bölgesinin her biri için kayıtlı tek aday bulunurken, sonuçların iki gün içerisinde açıklanması bekleniyor.

Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA, öğle saatine kadar kayıtlı seçmenlerin yüzde 56,76'sının sandık başına gittiğini bildirdi. Seçim sandıkları, yerel saatle 18.00'da kapanacak.

Euronews'in haberine göre; Devlet Başkanı Kim Jong-un'un partisi ülkedeki yasama organı olan Yüksek Halk Meclisi'nin mutlak kontrolüne sahip. Yine de ülkede seçimler her beş yılda bir yenileniyor.

Sandık başına gidenlere verilen oy kağıdında ise önceden onaylı yalnıza bir isim bulunuyor. Seçmenlerin dilerlerse bu isimlerin üzerine çarpı atma hakkı bulunuyor ama pratikte sıkça rastlanılan bir durum değil.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile ABD Başkanı Donald Trump’ın Vietnam’ın başkenti Hanoi’de bir araya geldiği zirvenin herhangi bir anlaşmaya varılmadan bitmesinin ardından Kuzey Kore, kendisine uygulanan yaptırımların zorluğu karşısında halkın Kim Jong-un’un arkasında durmasını istiyor.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.