Trump Kim Jong-un zirvesinde anlaşma sağlanamadı

Trump Kim Jong-un zirvesinde anlaşma sağlanamadı

ABD Başkanı Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong'un Vietnam'da düzenlenen zirvede nükleer silahsızlanma konusunda anlaşmaya varamadığı bildirildi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un Vietnam'da yapılan zirvenin ikinci gününde nükleer silahsızlanma konusunda anlaşmaya varamadı.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, iki günlük görüşmeler sonunda bir anlaşmaya ulaşılamadığı ancak, Kuzey Kore'nin nükleer silahlardan arındırılması konusunda yapıcı tartışmaların yürütüldüğü kaydedildi.

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideriyle yaptığı baş başa görüşmenin ardından, "Kuzey Kore ile nükleer anlaşma yapma konusunda acele etmeyeceğim. Önemli olan doğru bir anlaşma yapmak" dedi.

Kim Jong-un da "Harika bir diyalogumuz var ve bugün çok iyi bir sonuç çıkması için elimden gelenin en iyisini yapacağım" diye konuştu.

Vietnam'ın başkenti Hanoi'de Metropole Hotel'de yapılan görüşmede, Trump ile Kim Jong-un samimi görüntüler verdi.

Kuzey Kore'nin nükleer silahlardan arındırılması konusunda hazır olduğunu belirten Kim Jong-un, "aksi halde Vietnam'da Trump ile görüşmeye gelmeyeceğini" kaydetti.

Kuzey Kore lideri ayrıca ABD'nin Pyongyang'da bir irtibat ofisi açma fikrine sıcak bakacağını söyledi.

Diğer yandan Trump da Kim'in nükleer görüşmelerden olumlu bir sonuç çıkması için tüm çabayı göstereceği konusunda söz verdiğini belirtti.

Baş başa görüşmenin ardından iki lider heyetler arası görüşmelere geçti.

Ortak imza töreni düzenlenecek

Beyaz Saray'dan yapılan Trump'ın bugünkü programı ile ilgili yazılı açıklamaya göre, Trump ile Kim, Türkiye saatiyle 10.05'te ortak imza töreni yapacak. Trump, 11.50'de basın toplantısı düzenleyerek zirveye ilişkin değerlendirmelerde bulunacak.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.