Kuzey Kore'den ABD'ye 'Noel hediyesi' tehdidi

Kuzey Kore'den ABD'ye 'Noel hediyesi' tehdidi

Kuzey Kore ABD'yi üstü kapalı bir şekilde tehdit etti.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un ABD'ye üstü kapalı şekilde 'Noel hediyesi gönderebilecekleri' tehdidini alaya aldı.

Başkan Trump, Kim'in sözlerine, ABD'nin bu hediyeye 'başarılı bir şekilde karşı koyacağını' belki de bunun 'güzel bir hediye' olacağını söyleyerek yanıt verdi.

"Ne olacağını göreceğiz." diyen Başkan Trump, Mar-a-Lago tatil köyünde gazetecilere verdiği demeçte, "Sürprizin ne olduğunu göreceğiz ve bununla başarılı bir şekilde başa çıkacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un üstü kapalı tehdidini, "Belki güzel bir hediye. Belki de bana güzel bir vazo gönderecek." ifadeleriyle yorumladı.

Kuzey Koreli üst düzey bir yetkili de, ülkesinin ABD'ye 'güzel bir Noel hediyesi' gönderebileceğini, ancak hediyenin muhteviyatının Washington ile Pyongyang arasında devam eden müzakerelerin neticesine bağlı olacağını dile getirmişti.

Bazı analistler, söz konusu ifadeyi, Kuzey Kore'nin uzun mesafeli füze testlerine devam edebileceğinin bir işareti olarak yorumladı.

İki ülke arasındaki nükleer ve füze denemesi müzakereleri hızını kaybetmiş durumda. Kuzey Kore bu süre içerisinde birkaç kısa menzilli füze denemesi gerçekleştirdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.