Kuzey Veziristan'da 2 Pakistan askeri öldü

Kuzey Veziristan'da 2 Pakistan askeri öldü

Pakistan'a bağlı kabile bölgelerinden Kuzey Veziristan'da ordu güçlerini hedef alan saldırıda 2 askerin hayatını kaybettiği açıklandı.

Pakistan'a bağlı kabile bölgelerinden Kuzey Veziristan'da ordu güçlerini hedef alan saldırıda 2 askerin hayatını kaybettiği açıklandı.

Ordu kaynakları tarafından yapılan açıklamada Kuzey Veziristan'ında Datta Khel bölgesinde ordu güçlerine ait bir askeri merkeze yönelik düzenlenen saldırıda çıkan çatışmada 2 Pakistan askerinin öldüğü belirtildi.

Datta Khel bölgesindeki saldırı, Pakistan Talibanı (TTP) ile İslamabad yönetimi arasında bir aya yakın süredir devam eden ateşkes anlaşmasının devam ettiği bir dönemde meydana geldi.

pak.png

Saldırıda ölen askerlerin isminin Naik Rehman (27) ve Naik Arif (22) olduğu açıklandı.

Kuzey Veziristan'da gerçekleştirilen saldırının sorumluluğunu üstlenen olmazken, Pakistan yönetimi ile TTP arasında 9 Aralık tarihine kadar devam etmesi planlanan ateşkes anlaşmasının da kritik bir sürece girdiği ifade ediliyor.

TTP-Pakistan ateşkesi

TTP ile Pakistan yönetimi arasında 9 Kasım-9 Aralık tarihlerini kapsayan bir ateşkes anlaşması imzalanmış, ancak TTP'nin ateşkesin devamı için talep ettiği şartlar İslamabad yönetimince "gülünç" olarak nitelendirilmişti.

Görüşmelerde TTP şu üç şartı ileri sürmüştü:

- TTP'nin üçüncü bir ülkede siyasi ofis açması

- Kabile bölgelerinin idari olarak Hayber Pahtunhva'dan ayrılması

- Pakistan'da İslam esaslarına dayalı bir yönetim şeklinin uygulanması

Kaynak: Mepa News

İlgili haberler:

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.