Pakistan yönetimi ile TTP arasında ateşkes anlaşması

Pakistan yönetimi ile TTP arasında ateşkes anlaşması

Pakistan yönetimi ile Pakistan Talibanı (TTP) grubu arasında ateşkes anlaşması imzalandığı bildirildi.

Pakistan yönetimi ile Pakistan Talibanı (TTP) grubu arasında ateşkes anlaşması imzalandığı bildirildi.

İslamabad yönetimi ile TTP arasında bir süredir gizli şekilde yürütülen ateşkes görüşmelerinde sonuca gelindi. Afganistan'daki Taliban yönetiminin arabuluculuğunda Afganistan'ın Host vilayetinde yürütüldüğü belirtilen görüşmeler bir süredir devam ediyordu.

Dün İslamabad yönetimi tarafından yapılan açıklamada TTP "tam bir ateşkes" sağlandığı ifade edildi. Ancak TTP tarafından kamuoyuna servis edilen ateşkes açıklamasında anlaşmanın 9 Kasım-9 Aralık sürecini kapsadığı ifade edildi.

TTP lideri Müftü Nur Veli Mesud tarafından askeri yöneticiler ve savaşçılara hitaben gönderilen mektupta ateşkese uyulması yönünde çağrıda bulunduğu ifade ediliyor.

2007 yılında birden fazla grubun bir araya gelmesiyle kurulan TTP, Afganistan'daki Taliban hareketinden ayrı bir grup.

TTP, kurulduğu günden bu yana Pakistan'da güvenlik güçlerine yönelik saldırılar gerçekleştiriyor. Pakistan yönetimi son olarak 2014 yılında ABD'nin desteğiyle Kuzey Veziristan ve Güney Veziristan bölgelerine düzenlediği operasyonlarda TTP ve diğer grupları bölgeden çıkartmayı planlamıştı.

Pakistan yönetimi ile TTP arasında sağlanan süreli ateşkes anlaşmasının ilerleyen dönemde uzatılıp uzatılmayacağı bilinmiyor.

Ateşkes anlaşmasıyla birlikte Pakistan'da tutuklu olan TTP mensuplarından 100'den fazla kişinin de serbest bırakılması bekleniyor.

TTP'nin son dönemde Pakistan'da güvenlik güçlerini hedef alan saldırılarını artırması dikkat çekiyordu.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.