Latin Amerika mülteci akınının ABD'ye maliyeti en az 200 milyon dolar

Latin Amerika mülteci akınının ABD'ye maliyeti en az 200 milyon dolar

Latin Amerika'dan ABD'ye yönelen mülteci dalgasının ABD'ye olan maliyetinin en az 200 milyon dolar olduğu ifade ediliyor.

Latin Amerika'da başlayan göçmen akınının ABD'ye olan maliyeti 200 milyon dolardan daha fazla. Bu maliyetin büyük kısmını ordu manevraları oluşturuyor.

ABD, göçmenlerin bölgeye yönelmesi sonrası en az 5900 askeri sınırı yönlendirmişti. Bu amaçla sınıra dikenli tek çekilmesi, askerleri taşıma ve yerleştirme gibi faaliyetlerin ABD ordusuna olan maliyetinin 72 milyon dolar olduğu açıklandı. Pentagon bu meblağın, askerlerin geri gönderilmesi masraflarını da kapsadığını açıkladı.

Bu rakama, Nisan ayından bu yana sınırda faaliyet gösteren 2100 Ulusal Muhafız birliği askerinin 138 milyon dolarlık maliyetleri de eklendiğinde, olayın toplam maliyeti 200 milyon doları aşıyor.

12 Ekim'de Honduras'ta bir grup insanın toplanarak başladığı yürüyüş zamanla büyümüş, farklı ülkelerden mültecilerin de katılımıyla ABD'ye iltica için sınırları aşarak yürüyenlerin sayısı 7 bini aşmıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.